Groeien van start-up naar succesvol bedrijf met internationale ambities

Sieradentweeling Vedder&Vedder koos voor een groeistrategie vol lef. Geen winkel maar social media en een webshop, een brutale online marketingaanpak en focus op klantenbinding. Wil je ook groeien met jouw onderneming? Doe je voordeel met de inzichten van Anne en Esther Vedder. Beluister de volledige podcast of lees hieronder de samenvatting.

 

Beluister de volledige podcast

Vedder&Vedder over groei, zichtbaarheid en klantrelaties.

 

Van uniek idee naar enthousiaste ontvanger

De zussen Anne en Esther Vedder zagen een gat in de markt, nog in hun studententijd: toegankelijke gepersonaliseerde sieraden aanbieden. Zoals een geschreven boodschap of vingerafdruk vereeuwigd in een sieraad. In hun start-upfase zag de tweeling op Instagram een foto van het zoontje van Chantal Janzen dat voor het eerst zijn naam geschreven had. Vedder&Vedder maakte hiervan een ketting en stuurde dit haar toe. Chantal deelde de foto enthousiast op Instagram en dat bracht de bal aan het rollen.

 

Heilige graal: Instagram

Instagram is een essentiële schakel in de groei van de onderneming. Enthousiaste beroemdheden en andere kopers delen foto’s van hun sieraad. Waardoor hun volgers geïnteresseerd raken. Zeker als de herkenbare sieraden steeds vaker zichtbaar zijn. Als het merk getagd is in de foto’s, kunnen geïnteresseerden eenvoudig doorklikken naar de website. Een waardevol promotie- en verkoopkanaal dus. Vedder&Vedder heeft dan ook een doordachte Instagramstrategie. De tweeling plaatst professionele foto’s en een slimme mix van content: een afwisseling tussen gestileerde productfoto’s, tevreden kopers die een sieraad dragen en foto’s met persoonlijke verhalen erbij.

 

Community bouwen

De persoonlijke sieraden hebben een grote emotionele waarde. Daarom is goed contact met klanten extra belangrijk voor Vedder&Vedder. Zeker omdat mond-tot-mondreclame voor hen een belangrijke vorm van promotie is. De klantenservice op kantoor reageert op online berichten én neemt telefonisch contact op. Om zo eventuele problemen direct op te lossen. Verschuilen achter een scherm past niet in de filosofie van de tweeling. Daarnaast bouwt het merk aan een community door verhalen van fans te delen, via nieuwsbrieven acties te delen en toegang tot productlanceringen te geven. Persoonlijk blijven, dat is het devies. Daarom houdt Vedder&Vedder klanten na bestelling ook op de hoogte van het maakproces.

 

Enthousiast personeel aantrekken

Inmiddels sturen Anne en Esther Vedder een team aan. Dit was een belangrijke stap in hun professionalisering en groei. Want getalenteerd personeel vult de kunde van de tweeling aan, met name goudsmeden zijn een belangrijke toevoeging. Het geheim van succesvolle werving is volgens Vedder&Vedder hun imago: minder ‘stoffig’ dan traditionele juweliers. Een jong en groeiend bedrijf vol kansen en dat stralen ze uit.

 

Op weg naar Amerika

Vedder&Vedder zit volop in de groeifase, internationaliseren is de volgende stap. Eerst de Duitse markt veroveren, dan Europa en uiteindelijk Amerika. Dat is het plan. Omdat de onderneming geen fysieke winkel heeft maar online sieraden verkoopt, is de gang naar de internationale markt relatief eenvoudig. Om de Duitse markt aan te boren hoeven ze alleen de website, campagnes en klantenservice Duitstalig aan te bieden.

Uit vooronderzoek weet de tweeling dat de situatie over de grens vrijwel hetzelfde is als de situatie in de beginfase van Vedder&Vedder in Nederland. Online gepersonaliseerde sieraden verkopen is nog geen beproefde strategie in Duitsland. Tijd om vernieuwing te brengen en met dezelfde verrassende aanpak als in Nederland de Duitse markt te veroveren. De tweeling gelooft in het succes van een internationale stap, groot dromen heeft voor hen al eerder goed uitgepakt.

 

Goed artikel?
Je hebt al gestemd!

Meer weten?

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze media-adviseurs. Zij laten je zien hoe je jouw potentiële klant bereikt. En op welke kanalen je een nieuwe doelgroep kunt aanspreken.

Contact

  • Contact opnemen

    Laat hier je contactgegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.