Wij deden onderzoek naar de (gezonde) levensstijl van de Nederlandse consument. Het onderzoek is uitgevoerd door Panel Inzicht in december 2020. 

We streven naar een gezonde levensstijl. Zo let 90% van de ondervraagden op zijn of haar gewicht en geeft 91% aan dat zij aan sport doen. Het merendeel zelfs twee of meerdere keren per week. Toch vindt 40% het lastig om een gezonde levensstijl vol te houden.

De interesse in informatie over een gezonde levensstijl is hoog. De media die hiervoor wordt gebruikt is per leeftijdsgroep verschillend. 43% geeft aan dat zij moeilijk kan bepalen welke informatie over gezondheid klopt. 81% vindt de betrouwbaarheid van de bron zodoende belangrijk.

In tijden van corona geeft 20% van de ondervraagden aan dat zij gezonder eten dan ervoor. Echter drinkt 24% meer alcohol dan voor corona en 26% snoept meer.

Benieuwd naar alle resultaten?

Bekijk de infographic

Goed artikel?
0 0

 

Meer weten?

Heb je vragen over dit onderzoek? Of wil je graag meer informatie over onze mediaproducten? Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze media-adviseurs. Zij helpen je graag verder.

Contact

  • Contact opnemen

    Laat hier je contactgegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.