Wij deden onderzoek naar de (gezonde) levensstijl van de Nederlandse consument. Het onderzoek is uitgevoerd door Panel Inzicht in december 2020. 

We streven naar een gezonde levensstijl. Zo let 90% van de ondervraagden op zijn of haar gewicht en geeft 91% aan dat zij aan sport doen. Het merendeel zelfs twee of meerdere keren per week. Toch vindt 40% het lastig om een gezonde levensstijl vol te houden.

De interesse in informatie over een gezonde levensstijl is hoog. De media die hiervoor wordt gebruikt is per leeftijdsgroep verschillend. 43% geeft aan dat zij moeilijk kan bepalen welke informatie over gezondheid klopt. 81% vindt de betrouwbaarheid van de bron zodoende belangrijk.

In tijden van corona geeft 20% van de ondervraagden aan dat zij gezonder eten dan ervoor. Echter drinkt 24% meer alcohol dan voor corona en 26% snoept meer.

Benieuwd naar alle resultaten?

Bekijk de infographic

Goed artikel?
Je hebt al gestemd!

 

Meer weten?

Heb je vragen over dit onderzoek? Of wil je graag meer informatie over onze mediaproducten? Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze media-adviseurs. Zij helpen je graag verder.

Contact

  • Contact opnemen

    Laat hier je contactgegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.