Wij onderzochten de interesses en het gedrag op het gebied van financiën van de Nederlandse consument. Dit onderzoek is uitgevoerd door Panel Inzicht in maart 2021.

De interesse in informatie over financiële producten is groot. Bijna twee derde van de respondenten geeft aan geïnteresseerd te zijn in financiële producten en bij mannen ligt dit percentage zelfs nog hoger. Een grote meerderheid van de respondenten (85%) vindt hun financiële conditie (zeer) belangrijk, vooral 35-49 jarigen vinden dit belangrijk (92%). Twee derde heeft dan ook een financiële buffer voor de toekomst. Een kwart heeft geen financiële buffer, maar zou dit wél graag willen.

Opvallend is dat Nederlandse consumenten voor financieel advies iets vaker aankloppen bij vrienden, familie of kennissen (37%) dan bij een bank (34%) of een onafhankelijke adviseur (31%). De rol van vrienden wordt wel kleiner naarmate men ouder wordt. Bijna de helft (41%) van de ondervraagden geeft aan zich meer bezig te zijn gaan houden met zijn/haar financiële situatie sinds corona.

Benieuwd naar de resultaten?
Download infographic

Goed artikel?
Je hebt al gestemd!

Meer weten?

Wil je meer informatie over het onderzoek of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak dan een afspraak met één van onze media-adviseurs via onderstaand contactformulier.

Contact

  • Contact opnemen

    Laat hier je contactgegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.