Efficiënt advertentieruimte inkopen voor ieder budget

Wil je starten met online adverteren, maar weet je niet hoe je dit slim aanpakt? Of heb je er niet het juiste personeel voor in dienst? Met ons expertteam van Adoptimize helpen we je graag verder. Jij geeft aan wat je budget is, wat je doelstellingen zijn en welke doelgroep je wilt bereiken. Wij doen de rest. Van video- tot banner- of socialmediacampagne: we kunnen dit van creatie tot lancering voor je regelen. Zo overtuig je jouw doelgroep online.

Zo werkt Adoptimize voor ondernemers en professionals

Hoe breng jij jouw organisatie bij je doelgroep onder de aandacht? Een efficiënte manier om gericht te adverteren is door geautomatiseerd advertentieruimte in te kopen (programmatic buying). Dit gaat snel, gericht en geeft resultaat. Lees meer over programmatic buying en ontdek de voordelen van ons toegankelijke platform: Adoptimize.

Je kunt er niet meer omheen: programmatic buying is inmiddels het standaard inkoopmodel voor digitaal adverteren. Of je nu een eenmanszaak hebt of een professionele marketeer bent. Er zijn verschillende platforms (trade desks) die ruimte inkopen bij adverteerders, zodat hun klanten in die ruimte kunnen adverteren. De trade desk met het hoogste bod krijgt de advertentieruimte met specifieke criteria waarop geboden werd.

Niet iedere organisatie heeft een eigen trade desk of het budget om bij een mediabureau aan te kloppen. Daarom biedt DPG Media een toegankelijke trade desk: Adoptimize. Ontdek de voordelen voor jouw organisatie.

 

Slim adverteren met programmatic buying

Met geautomatiseerde inkoop kun je uiterst gericht adverteren. Slimme algoritmes analyseren het online gedrag van jouw potentiële klanten en bepalen met die informatie de juiste doelgroep om jouw advertentie aan te tonen. Vervolgens kun je adverteren op plaatsen waar jouw doelgroep actief is.

Hoe werkt dat in de praktijk? Als een consument een website bekijkt waarop advertentieruimte beschikbaar is, komt deze ruimte op een online verkoopplatform terecht. Verschillende trade desks kunnen vervolgens in enkele milliseconden op deze ruimte bieden.

Het voordeel: via de trade desks bied je niet langer op advertentieruimte in bepaalde media, maar op advertenties die jouw doelgroep bereiken. Voordat je biedt op een ruimte, stel je criteria op waaraan deze ruimte moet voldoen. Je biedt dus op één specifieke advertentie die wordt vertoond aan één consument die voldoet aan vastgestelde criteria.

 

Programmatic buying in een notendop

– In enkele seconden geautomatiseerd bieden.
– Op advertentieruimte in verschillende online media.
– Waar jouw doelgroep zich bevindt.

 

Essentieel: toegang tot een trade desk

Je kunt pas starten met programmatic buying als je toegang hebt tot een trade desk.
In Nederland zijn er verschillende trade desks. Met een kleiner budget zijn deze platforms vaak niet toegankelijk. Dit komt vooral doordat deze trade desks geen eigen mediaportfolio hebben.

Dat moet anders. Want juist als je en kleiner budget hebt is het belangrijk om gericht te adverteren.. Om programmatic buying toegankelijker te maken, biedt DPG Media een alternatieve trade desk: Adoptimize.

 

Toegankelijk Adoptimize

Met Adoptimize kan jouw organisatie ook profiteren van de voordelen van programmatic buying. Met hulp en advies van jouw media-adviseur kun je meebieden en advertenties inkopen op het hele netwerk van DPG Media. Dat betekent dat jouw organisatie zichtbaar kan zijn op landelijke en regionale nieuwssites op het web en mobiel.

Met Adoptimize kun je jouw campagne perfect afstemmen op je doelstelling. Bijvoorbeeld:

– Is een specifieke doelgroep aanspreken jouw belangrijkste doel? Kies dan voor socio-demografische targeting of interesse-targetting
– Wil je specifieke gebieden bereiken? Kies dan voor regio-targeting.
– Is het je doel om een doelgroep met koopintentie (of sollicitatie-intentie) te raken? Kies dan voor intent-targeting.

Welke doelstelling je ook kiest en hoe veel; al met een budget van € 500 kun je extra bereik creëren.

 

Van regionaal tot hyperlokaal

Met regio-targeting kun je jouw advertenties richten op een bepaald gebied waarin jij jouw organisatie of product onder de aandacht wilt brengen. Het portfolio van DPG Media biedt mogelijkheden om regionaal, lokaal en zelfs hyperlokaal te adverteren.

Nieuwswebsite indebuurt is een kanaal met hyperlokaal bereik. Dit platform informeert, inspireert en amuseert maar liefst 3 miljoen inwoners per maand in ruim 30 steden. Een team van journalisten deelt dagelijks nieuwtjes en verhalen die perfect aansluiten op de inwoners van de steden. Via deze website kun je jouw advertentie dus richten op een stad naar keuze.


De voordelen van Adoptimize

– Eenvoudig starten met programmatic buying.
– Werkt uitstekend voor ieder budget.
– Adverteren in kwaliteitsmedia van DPG Media.
– Campagnegericht adverteren.
– Profiteren van doelgroepkennis van DPG Media.
– Vakkundig advies van jouw media-adviseur bij DPG Media.
– Je besteedt alleen budget aan passende advertentieruimte.
– Rapportage van resultaten.

 

Meer informatie over Adoptimize?

Wil je meer weten over dit pakket of over Adoptimize? Neem contact op met één van onze media-adviseurs.

Goed artikel?
Je hebt al gestemd!

Meer weten?

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze media-adviseurs. Zij laten je zien hoe je online opvalt en je onderscheidt van je concurrent. Overtuig je doelgroep met doordachte online zichtbaarheid en versterk je positie in jouw branche.

Contact

  • Contact opnemen

    Laat hier je contactgegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.