Bekijk de volledige video

Start met ondernemen, leer van je klanten

Voor Moneybird is één van hun succesfactoren; het inspelen op het gat in de markt. Het advies van co-founder Edwin: “Start met ondernemen, leer van je klanten wat er speelt in de markt. Zo herken je vanzelf een kans waarop je kunt inspelen met je bedrijf, wat achteraf het gat in de markt blijkt.”

Meer weten? Bekijk dan de volledige video met Edwin Vlieg van Moneybird.

Edwin Vlieg van Moneybird: ‘Het gat in de markt vind je niet door af te wachten’

5 tips om te groeien met jouw onderneming


Als ondernemer het gat in de markt vinden, hoe doe je dat? En hoe transformeer je jouw (startende) onderneming in een groeiend bedrijf? Edwin Vlieg, mede-oprichter van het succesvolle online boekhoudprogramma Moneybird, deelt zijn tips en inzichten.

Moneybird begon in 2008 als start-up van drie ondernemers, met een compacte dienstverlening: een tool waarmee ondernemers eenvoudig facturen opstellen. Inmiddels biedt het bedrijf een compleet online pakket aan waarmee hun klanten zelf hun boekhouding kunnen doen.

Met 40 medewerkers, een mooi klantenbestand en een ruim kantoorpand in Enschede is Moneybird uitgegroeid tot een succesvolle onderneming. Het geheim? Edwin licht een tipje van de sluier. Doe je voordeel met zijn 5 tips.

 

Tip #1. Betrek je klanten bij de ontwikkeling van je bedrijf

“Veel ondernemers willen éérst een gat in de markt vinden en dan pas een onderneming starten. Mijn advies is: start met ondernemen, vraag je klanten om feedback en kom er zo achter wat het gat in de markt is.

Praat met je klanten, vraag ze om feedback over je dienstverlening en betrek ze bij de ontwikkeling in je bedrijf. Van hen leer je wat er speelt in de markt. Zo herken je vanzelf een kans waarop je kunt inspelen met je bedrijf. Mijn ervaring is: het gat in de markt vind je niet door vanaf de zijlijn toe te kijken, maar juist door van start te gaan.

Bij Moneybird hebben we het ook zo aangepakt. In 2008 lanceerden we een minimale versie van onze software, een facturatieprogramma. Zo kregen we onze eerste betalende klanten én waardevolle feedback. We wisten precies welke stappen we konden zetten om hen nog beter van dienst te zijn. Met als resultaat: een compleet online boekhoudprogramma. Dat bleek achteraf het gat in de markt.”

 

Tip #2. Bepaal zélf je focus

“Leer van de feedback van je klanten, maar bepaal zelf je focus. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je met je onderneming alle kanten uit gaat. Formuleer dus helder: waar ga ik klanten mee helpen én waarmee niet.

Soms kun je een klant beter helpen als je duidelijk bent waar jouw dienstverlening stopt. En je de klant wijst op een goed alternatief. Want zodra je je focus verliest, kan dat je complete dienstverlening in gevaar brengen. Een verlies voor je onderneming én je klant.

Deze tip hebben we zelf ook ter harte genomen. Naast Moneybird hadden we namelijk een tweede bedrijf, dat ontstaan was uit een nieuwe vraag van klanten. We besloten dit in 2012 te verkopen aan een andere partij. Zodat wij weer de focus konden leggen op onze passie, ons oorspronkelijke product.”

 

Tip #3. Kies zorgvuldig de juiste mensen om je heen

“Zodra je bedrijf begint te groeien, komt er een moment dat je het werk niet meer alleen aankunt. Je hebt dan twee keuzes: stagneren of een team vormen en doorgroeien. Kies je voor de laatste optie, dan kom je voor een mooie uitdaging te staan. Hoe weet je dat je de juiste collega kiest?

Uit ervaring weten we dat je de beste keuze kunt maken als je de tijd neemt voor het aannemen van collega’s. Bij onze sollicitatieprocedure hoor bijvoorbeeld altijd een meeloopdag waarbij we een kandidaat goed leren kennen. Minstens net zo belangrijk: de kandidaat kan ook ervaren hoe het is om te werken bij ons. Zo weten wij en de nieuwe collega dat we een goede keuze maken.”

 

Tip #4. Zorg voor structuur

“Als ondernemer moet je veel bijhouden en onthouden: een belofte aan een klant, een partner terugbellen. En hoe zorg je dat je je bonnetjes niet kwijtraakt? Zorg ervoor dat je structuur aanbrengt en kies de juiste tools die je hierbij helpen. Want een efficiënt werkproces scheelt je tijd en geld.

Een goed e-mailprogramma waarin je je to-do-lijst kunt bijhouden, een heldere agenda waartoe je altijd toegang hebt en een overzichtelijk boekhoudprogramma waarin je eenvoudig bonnetjes inscant voor je btw-aangifte. Daarmee houd je het overzicht. Zodat je je kunt focussen op de groei van je onderneming.”


Tip #5. Houd gezonde passie voor je werk

“Je begint je bedrijf vanuit passie en talent. Je zet je volledig in om je onderneming tot een succes te maken. Zorg ervoor dat je passie niet resulteert in een ongezonde werk-privébalans. Continu telefoontjes van klanten, geen tijd voor vakantie omdat je eindverantwoordelijke bent en ’s avonds doorwerken om het werk af te krijgen. Dat maakt uiteindelijk dat je minder plezier krijgt in het ondernemen.

Geef het goede voorbeeld aan je collega’s, zorg goed voor jezelf. Wees onbereikbaar tijdens je vakantie en zie ’s avonds werken als een uitzondering. Zo behoud je de energie om te ondernemen. Voordelig voor jou, je collega’s en je klanten. En uiteindelijk voor de groei van je onderneming.

Mijn compagnon en ik hebben beiden jonge kinderen. We werken daarom parttime om een dag in de week bij onze kinderen te zijn. Voor ons een goede manier om tot rust te komen, passie voor ons werk te houden én vol energie aan de toekomst van ons bedrijf te blijven werken.”

 

Meer weten? Bekijk de video met Edwin

Ontdek meer over de groei van Moneybird, de uitdagingen die dit met zich meebracht, hun contact met klanten en de plannen voor de toekomst in de video hierboven.

Direct contact

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze media-adviseurs. Zij vertellen je graag hoe je jouw herkenbaarheid vergroot. En laten je zien hoe je jouw verhaal op een frisse manier kunt delen.