Bij Topics zoeken we per direct een nieuwsjunk met een hart voor kranten. Heb jij affiniteit met online journalistiek en wil jij de beste artikelen uitzoeken voor een geïnteresseerd publiek? Dan is dit de opdracht die je zoekt!

Je functie
Topics is een online platform van DPG Media waar krantenabonnees op één plek eenvoudig alles kunnen lezen over de onderwerpen die hen het meest interesseren. In een gepersonaliseerd nieuwsoverzicht zien gebruikers artikelen uit alle DPG Media-kranten over de onderwerpen die ze volgen.

Als Topics-redacteur lees je ’s ochtends vroeg alle kranten. Het zijn er vijf, maar we doen het met z’n drieën. Daarna selecteer je de beste artikelen over verschillende onderwerpen. Ook werk en schrijf je mee aan de dagelijkse nieuwsbrief en onderhoud je sociale mediakanalen.

De kranten verschijnen zes dagen in de week en dus werken wij bij Topics ook van maandag tot en met zaterdag, met heel soms een korte zondagsdienst. Je werkt in wisselende diensten. Onze standplaats is het DPG-gebouw in Amsterdam-Centrum, waar je ingewerkt zult worden. Zodra dat is gelukt werken we, vanwege de coronacrisis, zo veel mogelijk vanuit huis. Je krijgt daarvoor van ons een laptop om te gebruiken.

De opdracht is voor gemiddeld 2 à 3 dagen in de week en we werken van 8 uur ‘s ochtends tot 4 uur ‘s middags. We zijn expliciet op zoek naar redacteuren die ook op zaterdag beschikbaar zijn. Deze zaterdagdiensten zijn altijd vanuit je eigen huis.

Wat ga je doen

 • Je leest ’s ochtends vroeg verschillende kranten en zoekt naar interessante artikelen
 • Je maakt een selectie van de beste artikelen over verschillende onderwerpen
 • Je maakt samen met je collega’s een dagelijkse nieuwsbrief en schrijft hier aanbevelingen voor
 • Je houdt Topics actueel en overzichtelijk
 • Je verspreidt artikelen via onze sociale mediakanalen

Jij

 • Hebt minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Bent journalistiek geschoold of hebt journalistieke ervaring
 • Hebt aantoonbare affiniteit met internetjournalistiek en sociale media
 • Bent een veelzijdige journalist met gevoel voor tekst, taal en beeld
 • Beheerst de Nederlandse taal tot in de puntjes
 • Hebt basiskennis van Adobe Photoshop
 • Hebt geen moeite om ’s ochtends vroeg op te staan om kranten te lezen

Wij bieden

Een gezellige werkomgeving in een jong en enthousiast team dat iedere dag in de weer is met het nieuws.

Bij Topics kiezen we de beste artikelen en brengen wij onze gebruikers het nieuws vanuit verschillende perspectieven, uit alle hoeken van de samenleving. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, juichen we het toe dat redacteuren met diverse culturele achtergronden reageren voor deze opdracht.

Wie zijn wij
Topics is een digitaal platform van DPG Media, hét mediabedrijf in Nederland op het gebied van nieuws, opinie, cultuur, inspiratie en ontspanning. Kranten die verbonden zijn aan Topics zijn het AD, de Volkskrant, Trouw, Het Parool en de regiokranten De Gelderlander, De Stentor, Tubantia, PZC, BN DeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad.

Solliciteren?
Je kunt je CV en motivatie sturen naar Bas Robben via vacature@topics.nl. Hier kun je ook naar mailen voor vragen over de opdracht.

We zien je sollicitatie graag snel binnenkomen!