Bekijk de volledige video

Neem ruimte voor je verhaal

Met branded content heb je als ondernemer de ruimte om het verhaal achter een nieuw project, een inspirerend onderwerp of een innoverend product op een geloofwaardige manier te delen, zonder dat het een verkooppraatje is.

Meer weten? Bekijk dan de volledige video over branded content.

Ik wil branded content inzetten

Verhalen vertellen

Verhalen vertellen doen we al sinds mensenheugenis. Het verspreiden van verhalen werd vroeger vooral één op één of in relatief kleine groepen gedaan. Terwijl je tegenwoordig je verhaal kunt verspreiden onder miljoenen mensen. Met één druk op de knop. Je kunt jouw verhaal via het internet de hele wereld over sturen. Waar iedereen je verhaal kan bekijken. Om te zorgen dat het verhaal van jouw organisatie bij de juiste personen terecht komt, via de juiste online mediakanalen, kun je branded content perfect inzetten.

 

Geloofwaardig en aantrekkelijk 

Branded content is een alternatief op het ‘standaard’ reclame maken of adverteren. Bij adverteren denk je snel aan het nadrukkelijk aanprijzen of pushen van producten of diensten naar klanten. De commerciële boodschap staat centraal.
Bij branded content breng je je verhaal op een journalistieke, en daardoor betrouwbare, wijze. De commerciële boodschap is op een subtiele wijze verwerkt in een redactioneel ogend artikel, maar deze boodschap is niet de kern van het verhaal.
Het artikel verschijnt tussen de andere redactionele artikelen in landelijk en regionaal nieuws. Daardoor heeft het een professionele en geloofwaardige uitstraling.

Jaren geleden zag je branded content al veel in magazines en kranten. Maar met online zijn er nog veel meer mogelijkheden voor branded content. Zo kun je in een online branded content artikel ook video’s opnemen of andere ondersteunende visuals en audio. Daarnaast is een voordeel van online dat je heel gericht jouw doelgroep kunt bereiken. En kun je de resultaten van jouw branded content artikel specifieker meten.

 

2 soorten

We onderscheiden 2 soorten branded content:

Een branded article of advertorial is een advertentie die lijkt op een nieuwsartikel. Het is voor de klant vaak niet direct duidelijk dat het gaat om een advertentie en daarom wordt de advertorial beter bekeken dan een ‘gewone’ advertentie.

Een longread is -zoals de naam al doet vermoeden – een lang, diepgaand en journalistiek verhaal online van ten minste 750 woorden (beeld voorbeeld longread). Een longread is erg geschikt om potentiële klanten te inspireren. Je kunt de tekst aanvullen met beeld en video om je verhaal nog beter vorm te geven. Er is voldoende ruimte voor verdieping en achtergrond van jouw verhaal.

 

Ga aan de slag met branded content

Nu je weet welke mogelijkheden branded heeft, is het tijd om ermee aan de slag te gaan. Vertel het verhaal áchter een nieuw project, geef jouw visie op inspirerend onderwerp of deel een innoverend product.
Kies je voor print of voor online? Met branded content vertel jij jouw verhaal.

 

Branded content inzetten voor jouw onderneming? Neem contact met ons op!

Alles over branded content

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Hoe gaat het maken van branded content in zijn werk? Wij helpen je stap voor stap van creatie tot plaatsing.

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Stap voor stap je verhaal delen

Branded content campagnes bestaan uit verschillende fases.  We lopen ze met je door.

Stap 1: Vanuit jouw idee begint de content creatie. Welk verhaal ga je vertellen en met welke ondersteunende beelden of video’s doe je dat? Of is er misschien al een verhaal waarop je een hoger bereik wilt halen? Je kunt zelf het verhaal schrijven, maar wij kunnen je hier ook bij helpen.

Stap 2: Wanneer het verhaal, de beelden en de eventuele video gereed is, gaat de technische creatie vanuit ons branded-contentteam van start. De content wordt dan mooi opgemaakt in het door jouw gekozen format. En er wordt, wanneer je hebt gekozen voor online, een bannercampagne opgezet om nóg meer aandacht te krijgen voor jouw verhaal. Wij kunnen deze banners heel gericht inzetten om jouw doelgroep te bereiken. Bijvoorbeeld op een specifieke locatie of interessegebied.

Hier zie je enkele voorbeelden van onze ‘aanjaagbanners’

Stap 3: Alles wordt ter controle aan jou voorgelegd. Wanneer je akkoord bent, dan zetten we het verhaal klaar en starten we de bannercampagne.

Stap 4: Tijdens de campagne houden we goed in de gaten of je doelstelling gerealiseerd wordt. Waar nodig zullen we bijsturen.

Stap 5:  Is de campagne voorbij? Dan ontvang je van ons een rapport met alle statistieken.

Tot slot hebben we alvast alle aanleverspecificaties voor je klaargezet.

Mogelijkheden en voorbeelden

Mogelijkheden en voorbeelden

Laat je inspireren en bekijk wie je voor zijn gegaan en kies een vorm die past bij jouw doelstelling.

Mogelijkheden en voorbeelden

Mogelijkheden en voorbeelden

Zo zet je branded content in

Er zijn verschillende manieren waarop je met branded content aan de slag kunt.

Denk aan een interviewartikel waarin je jouw maatschappelijke betekenis belicht of je visie deelt. Je kunt ook gaan voor een achtergrond artikel waarin het ontstaan van je organisatie aanbod komt. Of kies een bijzondere invalshoek waarin jouw nieuwe product de oplossing biedt voor je doelgroep.

 

Branded Content voor print en online

Online heb je de mogelijkheid om jouw verhaal in tekst aan te vullen met video of levende graphics. In samenwerking met onze branded-contentafdeling zorgen wij ervoor dat jouw verhaal precies op de juiste titel en bij het juiste interessegebied van de lezer wordt geplaatst.

Je bereikt onze lezers ook met jouw verhaal via de krant of onze magazines. Gebruik de kracht van magazines en sluit aan bij het ‘weekend-gevoel’ met verhalen die passen bij de interesses van de lezer, of kies voor een zakelijke presentatie van je bedrijf in De Ondernemer. Wij helpen je kiezen bij wat past bij jouw doelstellingen.

 

Advertorial en longread

Er zijn twee veelvoorkomende vormen van branded content: een advertorial en een longread.

Longread

Een longread is -zoals de naam al doet vermoeden – een lang, diepgaand en journalistiek verhaal online van ten minste 2.000 woorden. Een longread is erg geschikt om potentiële klanten te inspireren. Je kunt de tekst aanvullen met beeld en video om je verhaal nog beter vorm te geven.

Waarom kiezen voor een longread?

– Het vergroten van naamsbekendheid en het positioneren van jouw merk.
– Er is voldoende ruimte voor verdieping en achtergrond.
– De mogelijkheid om jouw (potentiële) klanten te inspireren.
– Het artikel is eenvoudig te delen via social media.

 

Advertorial

Je kunt ook kiezen voor een branded article of advertorial. Dat is een advertentie die lijkt op een nieuwsartikel. Het is voor de klant vaak niet direct duidelijk dat het gaat om een advertentie en daarom wordt de advertorial beter gelezen dan een ‘gewone’ advertentie.

Waarom kiezen voor een advertorial?

– Het vergroten van naamsbekendheid en het positioneren van jouw merk.
– De advertorial is in de look & feel van een dagblad.
– De mogelijkheid om jouw (potentiële) klanten te informeren met een nieuwsbericht.
– Het artikel is eenvoudig te delen via social media.

 

Wat hebben andere klanten gekozen?

Het Nederlands Openlucht Museum koos in haar campagne over Romeinen in de Gelderse Streken voor een longread op De Gelderlander.

De Gemeente Berkelland vertelde in een longread op www.tubantia.nl over haar nieuwe centrum.

Elkeplek.nl deelde een advertorial op AD.nl voor hun campagne over hun verschillende recreatiemogelijkheden.

De gemeente Den Haag koos in haar campagne voor verantwoord vuurkorf-, terrashaard- en barbecuegebruik voor een advertorial op AD.nl.

Onze tips voor digitale branded content

Onze tips voor digitale branded content

Benieuwd hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw branded content écht effect heeft op je doelgroep? Bekijk onze 4 tips.

Onze tips voor digitale branded content

Onze tips voor digitale branded content

Journalistieke look en feel

Digitale branded content heeft de look-and-feel van een journalistiek verhaal. En verschijnt tussen andere redactionele artikelen in de online versie van landelijke en regionale kwaliteitsmedia. Zoals de Volkskrant, Het Parool, De Gelderlander en het PZC. Deze media leest jouw doelgroep met aandacht. De uiting van jouw organisatie kan daardoor rekenen op geïnteresseerde lezers.

 

Tips voor effectieve branded content

1. Creëer aansluiting bij je doelgroep

Met branded content heb je meer ruimte om het verhaal achter je aanbod of organisatie te vertellen. Op een manier die aansluit bij je kernwaarden. Je kunt een verhaal brengen dat past bij de vragen die er bij je doelgroep leven. En inspelen op actuele maatschappelijke ontwikkelingen of trends in je branche. Zo sluit je aan bij de interesse van je doelgroep.

 

2. Laagdrempelige call-to-action

In een branded-contentartikel inspireer, informeer of entertain je jouw potentiële klant. De uiting heeft een redactionele inslag, wat jouw boodschap extra geloofwaardigheid verleent. Daarbij past een laagdrempelige call-to-action. Want met een te commerciële call-to-action verlies je die geloofwaardigheid.

 

3. Voeg interactieve elementen toe

Online branded content biedt mogelijkheden om de interactie met je doelgroep te vergroten. Je kunt bijvoorbeeld een korte ludieke quiz toevoegen, een vraag stellen waarop lezers kunnen reageren of jouw lezers aansporen om het artikel te delen op hun social media.

 

4. Wissel tekst af met beeld

Met beeld vang je de aandacht van je potentiële klant. Verwerk daarom foto’s, illustraties, bewegende beelden zoals gifs en videomateriaal in je branded content artikel. Hoe meer beeldmateriaal, hoe beter: beeld mag overheersen.

De voordelen

De voordelen

Waarom zou je kiezen voor branded content ten opzichte van een post op social media of een ander type advertentie? Lees alle voordelen.

De voordelen

De voordelen

Langere verhalen delen via branded content

Met branded content breng je jouw belangrijkste onderwerpen op een efficiënte manier onder de aandacht bij je doelgroep. Een branded-contentartikel heeft een hoge nieuws- of informatiewaarde voor de lezer. En omdat deze content aansluit bij onze redactionele verhalen, leest jouw doelgroep dit met aandacht.

 

De voordelen van branded content

– Meer aandacht voor je verhaal.
– Meer aansluiting bij de lezer.
– Betrouwbare uitstraling.
– Eenvoudig te delen via social media.
– Ruimte voor verdieping en achtergrond.
– Helder complexe informatie delen.
– Overzichtelijke rapportage van het bereik.

Voor elk budget

Voor elk budget

Voor ieder budget bieden wij interessante branded-contentpakketten. Maar een pakket op maat is natuurlijk ook mogelijk.

Voor elk budget

Voor elk budget

Pakketten en prijzen van branded content

Branded content bestaat uit on- en offsite producten elk met hun eigen voordelen en specificaties. Maar wat past het best bij jouw doelstellingen? Op welke titel bereik je jouw doelgroep het best? En welk budget wil je inzetten?

Ons pakketaanbod vind je hieronder. Wil je echter een pakket op maat of hulp bij het uitkiezen? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij helpen je graag.

Advertorialpakketten

Longreadpakketten

Branded content special

 

Direct contact

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze media-adviseurs. Zij vertellen je graag hoe je jouw herkenbaarheid vergroot. En laten je zien hoe je jouw verhaal op een frisse manier kunt delen.