De mooiste tijd van het jaar

Het einde van het jaar is voor consumenten hét moment om uit te pakken. Het huis wordt extra gezellig gemaakt met mooie (kerst) artikelen. Er wordt geld uitgegeven aan kleding, beauty, sieraden en andere accessoires. We gaan vaker uit en besteden meer geld aan lekker eten en drinken.

Uit onderzoek blijkt


Wij vroegen consumenten naar hun uitgaven rond de feestdagen. Ruim de helft van de Nederlanders (57%) verwacht dit jaar aankopen te doen voor kerst. Verzorgingsproducten en geuren zijn favoriete aankopen tijdens kerst en er wordt voor kerst zowel fysiek als online geshopt. Aan kerst geeft men ook meer uit dan aan Sinterklaas: bijna de helft (42%) geeft meer dan 100 euro uit.

Bekijk alle inzichten in de infographic.

Vertel jouw verhaal

Rondom de feestdagen kun je als ondernemer mooi aansluiten op de behoefte aan gezelligheid van consumenten. Er is meer aandacht, dus ook voor jouw verhaal. Je verhaal delen werkt het beste met branded content. Hiermee kun je jouw aanbieding voor de feestdagen uitleggen en is er ruimte voor verdieping en achtergrond.

Lees meer

Contact opnemen

Wil je inhaken rondom de feestdagen? Onze media adviseurs staan klaar om samen met jou het juiste moment voor jouw boodschap te bepalen. Laat hier je contactgegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Kun je niet wachten? Bel of mail ons dan.

Maandag – vrijdag: 8:30-17:00 uur
Telefoon: 088-0139640
E-mail: adverteren@dpgmedia.nl